Vissza a főoldalra

BAZ Megyei Nyílt Alpesi Sí Bajnokság - Összefoglaló

2012.03.16. | Írta: Dr. Varga József, Kutas Dávid | Szerkesztette: Kutas Dávid

2012.03.11-én vasárnap megrendezésre került a Bosod-Abaúj-Zemplén Megyei Nyílt Alpesi Sí Bajnokság. A verseny szinte már szokásosan márciusban szokott megrendezésre kerülni, ez idén sem történt másképp.
A Bánkút Sícentrumot erős olvadás támadta meg február végén, de a 4-es számú pálya még kiválóan sielhető maradt márciusban is. A jobb szélén szezon folyamán összegyűlt vastag és tömör hóréteget még a "tornádó" után állva maradt fák is védték, így versenyzésre és edzésre alkalmas maradt meg kb. 10-20 méter szélességben. Ez alkalmas volt arra, hogy egy kellően változatos műlesikló pályát tűzzön ki Kékesi Tamás a BAZ Megyei Sí Szövetség elnöke.

A MiNap.hu portál egy képriportot tett közzé a március 11-én vasárnap Bánkúton megrendezett BAZ Megyei Nyílt Alpesi Síbajnokságról. A TV egy bő riportot is készített fent a hegyen,a Sportpercek című műsor számára, amit Youtube videó formájában itt is megtekinthetnek.

A képek is igazolják, hogy Bánkúton kiváló tömör hóréteg volt még vasárnap, legalábbis a 4-es pálya bal szélén. A pálya jó sok menetet kibírt, a versenyzők hamarabb fáradtak le a sok időméréses menetben. Az ilyen tömörre fagyott tavaszi hó tulajdonképpen sokkal alkalmasabb az edzésre és versenyre, mint a szezon elején kapott laza friss változat. A sok menet folyamán nem lyukadt, hanem jegesedett a nyomvonal. A pályatűzést nem igazán nehezítették fizikai akadályok, így ritmusosra és változatosra lehetett tűzni azt a kb. 20 kaput. Ezt a lehetőséget ki kellett használni...

Nagy kár, hogy még BAZ megyéből sem jöttek el igazolt versenyzők a bánkútiakon kívül. Persze a Fullsport SE is képviselve volt, ne feledjük. A TV és a fotóriporterek nem csalódtak, hiszen volt mit megörökíteni a hegyen. A gyerekek folyamatosan pörögve, élvezettel rótták a köröket. Voltak belsőlábas kifekvések, kaputarolások, de szép könnyed és gyors, vagy éppen könyörtelen menetek is megosztve ki-ki között. A többség tavaszi vidám hangulatban próbálta magát túlszárnyalni minden menetben, persze volt aki a farkasokat riogató hangokkal jelezte, hogy nem igazán sikerült az adott menete. Mindez a fejlődést segíti és Bánkút ebben jó és elérhető partner.

Csoportkép a résztvevőkről:


Fotó: Várhegyi Mónika