Vissza a főoldalra

Befejeződött a síszezon

2012.03.02. | Módosítva: 2012.03.14. | Írta: Kutas Dávid | Szerkesztette: Kutas Dávid


2012.02.24-én befejeződött Bánkúton a 2011/2012-es síszezon. Kétségek nélkül kijelenthető, hogy a Bánkút Sícentrum az elmúlt öt év legjobb szezonján van túl. Egészen Karácsony első napjától február végéig sielhető volt a Bükk hegység legnagyobb, és legpatinásabb sícentruma.Karácsony első napján a "C", "D" illetve "G" jelű felvonó állt munkába a 4-es, 6-os 7-es pályákkal karöltve. Sajnos, akkor még az 1-es, 2-es és 3-as pályákon nem volt elegendő hó a pályák kezelésére, és megnyitására. "Remélhetőleg még idén érkezik annyi hó, hogy ezen lesiklópályák is üzembe álhassanak." -írta decemberben honlapunk. Szerencsére hamarosan erre is sor került. Hosszú évek után idén először állt üzembe a 3-as számú lesiklópálya a maga igencsak meredek felső szakaszával, majd kiszélesedű jó vezetésű vonalával.

Üdítő színfolt volt a szezonkezdéskor, hogy Bánkutat és környékét már lovasszánról is meg lehetett tekinteni. Fantasztikus élmény volt, amelyet egészen februárig közepéig ki lehetett próbálni. A versenyszakosztály edzései is üde színfoltott jelentettek idén is. Az étterem, újult erővel fogadta és fogadja ma is a Bánkútra érkezőket. Egy szó mint száz, Bánkút újra megtelt élettel ezen a télen.

Az 1-es, és 2-es pálya alsó szakasza egy februári hétvégén:


Fotó: Kutas Dávid

2011.12.30-án az év rendhagyó befejezéseként a klub évbúcsúztató nyílt amatőr síversenyt tartott. A megmérettetésen nagy tömeg vett részt, amely jól láthatóan kiemelte azt, hogy Bánkúton és környékén jelentős a sísport, amely sokakat mozgat meg, köztük igazán tehetséges fiatalokat is. A versenyről szóló cikk itt megtalálható.

Januárban végig működtek a felvonók, illetve a sípályák, hétköznap rendszerint a "C" és a "D" lift. Az év első hónapjában többször is jelentős havazás érte Bánkutat és környékét ennek eredményeként üzembe állhatott az 1-es jelú pálya, amely Magyarország egyik legkomolyabb lesiklópályája a maga 600 méteres hosszával, és 170 méteres szintkülönbségével. Ezen a pályán sielve érezhet rá mindenki, hogy igenis van potenciál a hazai lejtőkben, például a Bánkútiakban.

Február hónapban is tovább folytatódott a kiváló síszezon, az elmúlt évek legjobb hóminőségével. Kékesi Márton a klub volt versenyszakosztályi tagja (tavaly óta a Fullsport SE csapatát erősíti) nemzetközi szinten jegyzett síversenyző a versenyek között gyakran edz, készül fel Bánkúton. Az erős szezon, és Kékesi Márton hazai edzése felkeltette a média érdeklődését is, aminek köszönhetően a Havazin stábja meglátogatta Bánkutat és a versenyszakosztály edzését egy szombati napon.

Tavasszal a klub elkedzi a pályák és felvonók rendbetételét a már megszokott társadalmi munka kereteiben belül.