Vissza a főoldalra

Megkezdődött a síszezon

2011.12.26. | Írta: Kutas Dávid | Szerkesztette: Kutas Dávid


2011.12.25-én kezdődött meg Bánkúton a 2011/2012-es síszezon. Az elmúlt évhez képest némileg kedvezőtlenebb körülmények között, de jó hangulatban indult a üzem. A felvonók most már hétvégén és hétközben is üzemelni fognak mindaddig, amíg az időjárás ezt lehetővé teszi.Karácsony első napján a "C", "D" illetve "G" jelű felvonó állt munkába a 4-es, 6-os 7-es pályákkal karöltve. Sajnos, az 1-es, 2-es és 3-as elegendő mennyiségű hó hiányában nem volt alkalmas pályakezelésre. Remélhetőleg még idén érkezik annyi hó, hogy ezen lesiklópályák is üzembe álhassanak.

Üdítő színfolt volt a szezonkezdéskor, hogy Bánkutat és környékét már lovasszánról is meg lehet tekinteni. Érdemes kipróbálni, fantasztikus élmény.

A Bálványon is sok szánkós, és kevésbé tapasztalt síelő élvezte a friss havat:


Fotó: Kutas Dávid

Az étterem is újult erővel várja a Bánkútra érkezőket, széles választékával és kedvző áraival.

A síszezon indulásán kívül egyéb érdekességgel is találkozhatnak a Bánkútra érkező sielők,snowboardosok, túristák. Az idei év rendhagyó befejezéseként, a Bánkút Síklub és a BAZ Megyei Sí Szövetség meghirdeti az év végi nyílt síversenyét. A versenyen indulók műlesiklásban mérhetik össze tudásukat két futamban, a 2011.12.30-án péntek 11 órától, Bánkúton megrendezendő versenyen. Várunk minden gyermeket, felnőttet aki szeretné magát kipróbálni igazi verseny körülmények között. További információ itt.

Remélhetőleg a pályák bírni fogják a jelenlegi enyhe időjárást, a pénteki újabb hóesésig. Amennyiben változás történne a tervezett programmal kapcsolatban, az arról szóló információk itt és a főoldalon fognak megjelenni.

Az MTV által készített rövid összeállítás:
megosztás: