Vissza a főoldalra

Győzelem a bajnokságon

2010.03.11. | Módosítva: 2010.09.01. | Dr. Kékesi Tamas, Kutas Dávid


A tavalyi eredményekhez hasonlóan ismét kiválóan szerepelt a Bánkút Síklub Versenyszakosztálya az Országos Alpesi Sí Bajnokságon. Kékesi Márton az idén is fölényesen megnyerte a műlesiklást és az összetett versenyt. A műlesiklásban Zelena Zalán bronzérmet szerzett és övé lett az összetett ezüst. Így az összetettben a dobogó első két fokán bánkúti gyerekek állhattak. Ilyen még nem volt!

A Bánkút Sí Klub Versenycsapata az idei Serdülő Országos Bajnokságon is kiválóan szerepelt. Az idén a serdülő-II korcsoportban sűrűsödtek az Ausztriában készülő nagy ellenfelek, így eléggé kiélezett volt a verseny. Kékesi Marci az idén is megnyerte a műlesiklást és az összetett versenyt, az óriásműlesiklásban azonban most - igaz, hogy csupán 0,5 mp-cel - a győztes Szöllős Benjámin mögött a dobogó harmadik fokára szorult. A műlesiklásban Zelena Zalán is bronz érmet szerzett, és övé lett az összetett ezüst. Így az összetettben a dobogó elso" két fokán bánkúti gyerekek állhattak. Ilyen még nem volt! Szabó Zsolt stabil szereplése is kellett ahhoz, hogy a három fiúból álló csapat (Kékesi Márton, Zelena Zalán és Szabó Zsolt) minden számban elhozta a csapat aranyérmeket. Bánkút tehát ismét bizonyította, hogy a sajátságos módszerei és lehetőségei alapján nemcsak egy-egy kiugró egyéni teljesítményre, hanem igazi csapateredményre is képes.


Az OB pályáról Kékesi Márton egyenesen a serdülő világbajnokságnak nevezett Trofeo Topolino versenyre utazott Olaszországba, ahol a műlesiklásban 29. helyre futott be két igen nehéz futam alapján a 44 ország legjobbjaiból összeállt 120-fős mezőnyben. Korábban, Vratnán Kékei Marci mellett már Zelena Zalán is szerepelt a Skiinterkritérium nemzetközi mezőnyében +10% alatti kiváló eredményeket felmutatva.

A szezon lassan itthon véget ér, de még elérhető lehetőség egy-két rangos nemzetközi verseny (Pinocchio, Whistler Cup) és persze a Szlovák Bajnokság is a legjobb bánkutyák számára. Áprilistól pedig jöhetnek a felszabadult hangulatú tavaszi magashegyi edzések, majd a gleccser táborok.
megosztás:

További hírek:

• Csokoládé Kupa 2010

• Adja SZJA 1%-át Bánkútnak