Vissza a főoldalra

Kékesi Márton szereplése a FIS programban

2011.01.30. | Szerkesztette: Kékesi Tamás, Kutas Dávid


Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Bánkút Síklub legsikeresebb versenyzőjének, Kékesi Mártonnak őszi programját a Nemzetközi Síszövetség(FIS) által szervezett ifjúsági táborában. Az elmúlt három hónapban tovább folytatta a versenyidőszakra való készülést, és időközben megkezdődött élete első ifi versenyszezonja is.
Kékesi Marci, akit mozgása, stílusa és a rajtban szokásos nyugodtsága miatt "BodeMarci"-nak is neveznek, már szeptember óta szinte folyamatosan külföldön edz és versenyez a FIS tehetséggondozó nemzetközi programjában. Ugyanis nyáron a kiválasztó táborban besíelte magát a sok országból verbuvált versenyzők csapatába. A mindennapos edzésprogram kimerítő, noha a napi intenzitás csak az ideális szintet éri el, de messze elmarad a Bánkút Síklub Versenyszakosztálya ritkán, de akkor körömszakadtáig tartott edzésnapjain szokásostól...

Decemberben és januárban a nemzetközi csapat sok junior, illetve felnőtt FIS versenyen vett részt, többnyire Észak-Olaszországban. Az eredményeket a FIS-pontokban lehet mérni. Ezeket az egyes versenyeken induló és célba érkező legjobb versenyzők rangsorpontjaiból és a győztes időhöz viszonyított százalékos lemaradásból számolják és a FIS honlapján a verseny zárása után meg lehet tekinteni. Első éves junior versenyzóként (pláne december végi születési dátummal...) nem is rossz a 140 pont körüli kezdés. Ezt januárra sikerült már 105-110 pont szintjére faragni slalomban, illetve GS-ben. Elsó évben 100 pont alá törni nagy eredmény lenne, reméljük sikerül.

Közben felszerelést is váltott BodeMarci. Követte a híres buzdító jelszót: "(SÍ)TALPRA MAGYAR!", és a magyar EXPLOSIV símárkát képviseli. Az először Bánkúton tesztelt, és nevéből sejthetően "explosive" tulajdonságú kiváló SL versenyléccel érte el eddigi legjobb slalom eredményét. GS-ben még Salomon sível megy, de már készül az ausztriai gyárban a magyar Explosiv GS versenyléc is Marci fegyvertárába.

Kékesi Márton - szlalom verseny Folgaria(Olaszország):Kékesi Márton - óriásműlesikló edzés:


 A videókat a FIS Camp edzői készítették.

megosztás: