Vissza a főoldalra

Lezajlott a Nosztalgia Gyepsíverseny

2011.08.07. | Írta: Kékesi Tamás, Kutas Dávid | Szerkesztette: Kutas Dávid


Sikeresen lezajlott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Síszövetség által meghirdetett Nosztalgia Gyepsíverseny. A verseny helyszíne a Nyékládháza melletti Perge-domb volt, ami barátságos a kezdő illetve már tapasztalt versenyzők számára is.A szokatlan helyszín kifejezetten jó körülményeket és légkört biztosított a különleges síversenynek. A Perge-dombon sikerült - a terület tulajdonosa önzetlen segítségével, valamint jelentős társadalmi munkával - egy frissen nyírt és szükség szerint elegyengetett füves pályát kialakítani, ahol a téli versenyek szabályainak megfelelő nyomvonalon folyt a slalom verseny.

Itt nem kellett hóhiánnyal küzdeni és a pálya állapota sem változott sok menet után sem. A sajtó és televízió programját is figyelembe véve, valamint a gyepsível csak most ismerkedők bemelegítő gyakorlására is elég időt hagyva, a rajt időpontját rugalmasan választottuk meg.Fotó: Kutas Dávid

Érkezett versenyző Visegrádról is, ahol a gyepsíelésnek a legújabb magyar fellegvára látszik körvonalazódni. Reméljük, hogy az esemény jó hangulata és sikere újra éleszti a Miskolcon és környékén valaha oly népszerű és eredményes gyepsíelés hagyományát.

A hóágyúzást mindenféle technikai és vízhasználati nehézségek eddig nem is tették lehetővé a Miskolc környéki síterepeken, a lejtőket nem kell füvesíteni, legfeljebb nyírni és ápolni, a sportág hernyótalpas változata minden megszállott síelő számára elérhetővé válhat.

Köszönet a versenyzőknek, nézőknek, a társadalmi munkában részt vevőknek, a Síszövetség részéről az erkölcsi támogatásért és a helyszíni közreműködésért Kapitány Ildikó főtitkárnak.

További képek elérhetőek a Galéria - Fotók menüpont alatt.

A MiTV által késztett felvétel itt megtekinthető: http://www.minap.hu/mivid.php?ext.a29034

Eredmények:

Férfiak:

Ifjúsági:
1. Kékesi Márton, Fullsport SE, 29,78; 28,46 mp
2. Kutas Dávid, Bánkút Síklub, 34,82; 34,02 mp
3. Kékesi Konrád, Bánkút Síklub, 48,85; 49,44 mp
4. Szabó Zsolt, Bánkút Síklub, FA.

Felnőtt:
1. Dr. Kékesi Tamás, Bánkút Síklub, 29,07, 28,87 mp
2. Gutbrod Rezső, Visegrádi Nagyvillám, 29,79; 29,79 mp

Nők:

Ifjúsági:
1. Matiscsák Vivien, Bánkút Síklub, 67,97; 94,44 mp
2. Kálmán Szonja Lujza, Halihó SE, 120,09, 117,78 mp
3. Balogh Anna, Pingvin SE, FA.

Felnőtt:
1. Kékesi Andrea, Bánkút Síklub, 52,69; 73,52 mp
2. Kovács Erika, Alpline SE, FA.


A szlalom verseny nyomvonala:


A helyszínjelölő pontokra kattintva bővebb információkat kaphat a pályáról.