Vissza a főoldalra

Nosztalgia Gyepsíverseny

2011.08.01. | Írta: Kékesi Tamás, Kutas Dávid | Szerkesztette: Kutas Dávid


Az idei szezon rendhagyó folytatásaként, a B-A-Z Megyei Sí Szövetség meghirdeti a Nosztalgia Gyepsíversenyt. A versenyen indulók műlesiklásban mérhetik össze tudásukat két futamban, a 2011.08.06-án szombat 11 órától, Nyékládházán megrendezendő versenyen.Program: Műlesiklás, 2011.08.06. szombat 11 óra, áttűzés után: 2. futam.

Helyszín:Nyékládháza, Perge-domb (mellékelt térképek szerint), kérésre (20/566-9566) felvezetés a 3-as és 35-ös főutak kereszteződésétől (9.30)

Versenybíróság elnöke és pályatűző: Dr. Kékesi Tamás

Korcsoportok: Gyermek: 2002- Serdülő: 1996 - 1999, ifi: Felnőtt: -1990. Egy korcsoport legalább két induló versenyző esetén érvényes. Ennek hiányában a következő korcsoporttal összevontan történik az értékelés.

A győztesek kupa és oklevél, a 2., 3. helyezettek érem-, és oklevél díjazásban részesülnek. Az abszolút versenyt külön is értékeljük. Amatőrök és igazolt versenyzők együtt szerepelnek. Előzetes nevezést elektronikus formában legkésőbb a verseny előtti nap 20:00 óráig a tomkekesi@gmail.com címre kérjük elküldeni.

Pótnevezést a helyszínen, a verseny indításáig elfogadunk. A rajtsorrend megállapításához az előzetes nevezés, valamint a MSíSz hivatalos rangsora az irányadó. Nevezési díj nincs. A részvétel feltétele a Magyar Sí Szövetség szabályainak betartása, valamint a baleseti és vagyonbiztonsági felelősség vállalása. A rendezést és a lebonyolítást a BAZSíSz és a Bánkút SK Versenyszakosztály önkéntesei végzik.

Különböző méretű, Rollka típusú gyepsít szükség esetén a versenyre és az ehhez kapcsolódó edzésre, melegítésre szükség esetén biztosítunk.

A lejtő enyhe, kezdő és tapasztalt gyepsíelőknek egyaránt megfelel. Minimum felszerelés: téli sícipő, síbot, hosszú sportruházat, lehetőség szerinti védőfelszerelés (bukósisak, párnázott nadrág, térd- és könyökvédő, munkakesztyű, esetleg motoros felsőtest-védő ajánlott). A pályatűzést szolgáló benzinmotoros liftet csak saját felelősségre és saját fenékszíjjal, valamint leoldható (kb. 1 cm nyílású) kutacskampó használatával (ill. erős kesztyűvel...) lehet igénybe venni. A pálya mellett aszfaltos szervizúton autóval is megoldható a rendszeres feljutás.

A versenybíróság döntéseivel szemben a verseny lezárása előtt lehet írásban óvást emelni a versenybíróság elnökénél. A rajtszám helyszíni visszaszolgáltatása minden résztvevő kötelessége, melyet ellenértékdíj terhel.

A rendezőség az esetleges programváltozás jogát fenntartja, ezzel kapcsolatos sürgős információkat a MSíSz címlistáján szereplő alpesi versenyszakosztályok e-mail címére, illetve a nevezésben megadott elérhetőségekre továbbítunk legkésőbb az előzetes nevezési határidő lezárásáig. Minden résztvevőt és érdeklődőt szeretettel várunk.

Miskolc, 2011. 07. 29.

Dr. Kékesi Tamás sk.
A BAZSíSz elnöke

A verseny helyszínének megközelítése:
A miskolci bekötő M30-as autópályáról 1) Budapest felől a 3-as út felé Emődnél, 2) egyéb irányból a 35-ös úton közvetlenül Nyékládháza felé kell letérni. A 3 – 35 főutak kereszteződésénél van a Delta Étterem, ahol igény szerint 9.30-kor találkozhatunk. Innen Miskolc-Mályi felé, a Nyékládháza végénél kialakított forgalomlassító szigetnél kell a domb felé elkanyarodni, a temető mellett. A szöllőskertek között át kell menni a dombon és már látszik is szemben a következő domboldal, ahol a gyepsí terep van.

Interaktív térképen:A térkép közepén a verseny helyszíne található.

A gyepsítől kimelegedve, késő délután a hejőkeresztúri Deep Water Parkban, illetve a mellette lévő szabad tóparton lehet vízre szállni windsurf deszkával, vagy nélküle. A távolság a dombtól csak néhány km, a víz szinte ihatóan tiszta. A kulturáltan rendezett parkba 500 Ft/ fő a belépő. Közvetlenül mellette, a hagyományos vad megoldás is lehetséges.


update: Az esemény lezajlott, a versenyről szóló cikk itt megtalálható.