Vissza a főoldalra

Ráébresztő Gyepsíverseny - Eredmények

2011.09.11. | Írta: Kékesi Tamás, Kutas Dávid | Szerkesztette: Kutas Dávid


A magyar alpesi síversenyzők számára az őszi szezonkezdet elején biztosított első versenyszerű találkozási lehetőséget - ismét Nyékládházán a Perge-dombon - szeptember 10-én kevesen használták ki. Bizonyára nem az eseményt megelőző két hetes időszak folyamán rendszeresen küldött
- összesen öt - írásbeli értesítés, körlevél és szóbeli tájékoztatás volt kevés, hanem az általános akarat.Talán túl erősen idegződtek be a gyepsíelés veszélyeivel, nehézségeivel, fáradalmaival kapcsolatos téves nézetek, többnyire szájhagyomány útján... Ezeket szerettük volna eloszlatni szélesebb körben. A "Ráébresztő" Gyepsíverseny csak részben érhette el az eredetileg tervezett célját. Igen kevés igazolt síversenyző ismerkedett meg ezzel a Magyarországon is hasznosan alkalmazható alpesi kiegészítő technikával.

A verseny mottója azonban beteljesedett, hiszen a viszonylagos érdektelenség a rendezőket "ráébresztette" a felesleges erőfeszítés tényére. Lejárt a próféták ideje, erősebbek a modern sztereotípiák.

Felesleges a nyári - kora őszi időszak tudatos gyepsí edzéseinek extra előnyeit zengeni. Döntse ezt el mindenki magában. Mindemellett a résztvevők maroknyinál alig népesebb társasága valódi versenyszerű hangulatban és nagy odaadással küzdött a füvön nem is olyan könnyen teljesíthető pályán.Fotó: Kutas Dávid

Külön köszönet illeti Kovács Barnabást, a Magyar Sí Szövetség kapitányát, aki nemcsak megszemlélni jött az itt folyó gyepsí munkát és körülményeket, hanem aktívan közreműködött a verseny lebonyolításában, az időmérésben, és szakértő tanáccsal látta el a lelkes - és arra nagyon is fogékony - résztvevőket.

További képek elérhetőek a Galéria - Fotók menüpont alatt.

Eredmények:

Férfiak:

Ifjúsági:
1. Kékesi Márton, Fullsport SE, 31,69; 30,24 mp
2. Stamatiu Roberto, STK, 44,23; 47,88 mp
3. Kékesi Konrád, Bánkút Síklub, 69,65; 61,09 mp


Felnőtt:
1. Dr. Kékesi Tamás, Bánkút Síklub, 31,55; 30,19 mp
2. Kutas Dávid, Bánkút Síklub, 43,35; 39,91 mp
3. Tóth Ákos, 56,74 mp; FA.

Nők:

1. Stamatiu Dominika, STK, 53,12; 65,08 mp
2. Stamatiu Diana, STK, 58,75; 61,62 mp
3. Mitró Éva, 71,11; 57,56 mp
4. Matiscsák Vivien, Bánkút Síklub, FA.
A szlalom verseny nyomvonala (megegyezik az előző versenyével):


A helyszínjelölő pontokra kattintva bővebb információkat kaphat a pályáról.